Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Island.
Senest opdateret 14-07-2022 11:41 (dansk tid)

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.


Fra og med fredag den 25. februar 2022 fjernes alle offentlige COVID-restriktioner indenlandsk og ved grænsen til Island.


Samtlige regler omhandlende begrænsninger af sociale forsamlinger, skoleaktiviteter og karantænekrav for COVID-smittede bliver fjernet, og der vil ikke længere være krav om smitteforebyggende tiltag ved grænsen til Island for hverken vaccinerede eller uvaccinerede.

De lokale myndigheder i Island opfordrer til personlig smitteforebyggelse og ikke at interagere med andre, hvis man oplever symptomer på COVID-19. Du kan finde yderligere information om COVID-19 på www.covid.is

Læs mere om coronapasset på coronasmitte.dk. 

Læs mere om det europæiske coronapas.


En printet version af coronapasset kan findes på sundhed.dk. 

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser. 

Læs om indrejseregler og lokale restriktioner nedenfor.

Lokale regler


Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger. 

For at holde dig opdateret om lokale regler, så bør du undersøge regler hos de lokale myndigheder. 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.


Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

De lokale myndigheder i Island opfordrer til personlig smitteforebyggelse og ikke at interagere med andre, hvis man oplever symptomer på COVID-19. Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål. 

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler. 

Udrejse af Island

Fly: Der er direkte afgange dagligt mellem Kastrup og Keflavik.

Færge: Der er en ugentlig færgeforbindelse fra Seyðisfjörður til Hirtshals over Færøerne.  

Mere information

De lokale myndigheder følger udviklingen af coronavirus/COVID-19 i Island. Derudover opdaterer beredskabsstyrelsen, Almannavarnir, løbende deres hjemmesider med statusrapporter og pressemeddelelser om coronavirus/COVID-19. 

Lokale myndigheders hjemmeside:  

Almannavarnir

Lokale nyhedsmedier:

ruv.is

mbl.is

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod COVID-19 på coronasmitte.dk.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Island.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Island inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Island, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation. 

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

HENT APP’EN REJSEKLAR

""


I
app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad du skal vide om sikkerhed på din rejse.

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.