Spring til indhold

Ambassadørens velkomst

Ambassadør Eva Egesborg Hansen byder velkommen til Danmarks Ambassade i Island

 
Danmark og Island har meget til fælles.
Vi deler en lang fælles historie, som også har været dramatisk til tider.
Vi arbejder og bor i hinandens lande. Vi interesserer os for hinandens politiske løsninger og måder at indrette velfærdssamfundet på. Vi rejser hos hinanden. Vi studerer på hinandens universiteter og læreanstalter. Kulturlivet trives også på tværs af grænserne. Begge lande er dybt engageret i internationale organisationer, såsom FN og NATO, og det samarbejde og de værdier, som det repræsenterer – ikke mindst i vores udenrigspolitik.
 
Eksemplerne er mange. Og den store gensidige interesse og det fællesskab, som de er udtryk for, er det ambassadens arbejde at bidrage til trives og styrkes.
 
Vores opgave er at agere brobygger, og vi har som ambassade en helt særlig position i forhold til det islandske samfund, islandske myndigheder og islandsk erhvervsliv over for hvem, vi varetager danske interesser. Vi har en særlig indsigt i islandske forhold set ud fra et dansk perspektiv. Vi kan hjælpe med adgang til det islandske marked. Vi kan også hjælpe med praktiske ting som pas og visum. Beskrivelse af vores arbejdsområder findes på disse sider. Vi findes også på Facebook. Ellers er du altid velkommen til at rette personlig henvendelse.
 
Velkommen.

 

 

 

 

Opdateret 22/10/2018