Spring til indhold

Ambassaden holdt åbent hus i residensen

27.08.2019  11:10

Ambassaden holdt i lørdags åbent hus i anledning af Menningarnótt. Til arrangementet besøgte godt 700 mennesker ambassaden, som i år kan fejre 100-års jubilæum. Én af de mange besøgende var oldebarn af husets bygmester, Finnur Thorlacius, som opførte huset i 1913. Siden år 1919, hvor huset blev købt af den danske stat, har det dannet ramme for mange spændende besøg med kongelige, politikere og kulturpersonligheder såsom Benny Andersen og Johannes Møllehave.

Her fortæller Birgir Möller, som var stedsøn af den første danske ambassadør i Island, Fontenay, en lille anekdote om Stauning og sønnen Sørens overnatning i huset i 1939.

"Jeg var dengang begyndt at samle på autografer. Søren og jeg sad en eftermiddag i haven, og jeg sagde, at jeg gerne ville have hans fars autograf. Fik så den absurde idé at tilføje "... og en lok af hans skæg." Lidt senere kom Stauning gående og til min store forskrækkelse fremførte Søren højrøstet mit ønske. Stauning svarede smilende: "Det kan han sgu godt få, men jeg håber ikke, at det bliver mode." "Hvor er øllet?", spurgte Stauning. "Det er på trappen", svarede min stedfar. "Det skal ikke være på trappen, det skal være her", svarede Stauning."

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, smiler, sidderSeneste nyt

    Se alle