Spring til indhold

Flidspræmien 2021 uddeles til islandske afgangselever

Ambassaden er glad for at kunne annoncere uddelingen af Flidspræmien 2021. Præmien udgøres hvert år af en udvalgt dansk, skønlitterær bog, som gives til de islandske afgangselever i gymnasiet, der særligt har udmærket sig i danskundervisningen. I år uddeler vi Stine Pilgaards anmelderroste bog ”Meter i Sekundet” fra 2020. Meter i Sekundet er en humoristisk roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland og skal finde vej i højskolelivet og den vestjyske samtaleform, og samtidig finde ind i rollen som nybagt forælder og orakel i lokalavisens brevkasse.

Ambassaden ønsker tillykke og rigtig god læselyst til de islandske studenter.

Forlagsdirektør, Jacob Søndergaard fra Gutkind bringer en personlig hilsen til de islandske afgangselever på vegne af Stine Pilgaard og forlaget Gutkind. Læs nedenfor:

Til modtagerne af Danmarks ambassade i Islands flidspræmie

Her fra Gutkind Forlag skal lyde et hjerteligt tillykke med den fine pris. Og en tak. Tak for, at I har lagt slid og timer i at lære det danske sprog, som er en del af Islands historie, og som er fundamentet under den danske litteratur, der også tilhører jer. 

Tilegnelsen af sprog er vigtig ikke blot for videre studier og videreførelsen af en litterær kultur, men først og fremmest giver beherskelsen af et andet sprog end ens eget mulighed for en dybere forståelse mellem mennesker og for en nuancering af verden. At gøre sig umage med det, som I har gjort, er dermed en gave til jer selv og til os andre.

Med venlig hilsen

Jacob Søndergaard
Direktør
Gutkind Forlag