Spring til indhold

Nordens Dag 2021


I anledning af Nordens Dag, afholder ambassaden sammen med Nordens Hus og de andre nordiske ambassader og repræsentationer i Island en fotokonkurrence på Instagram, hvor man ved at bruge #nordicdayiceland eller #dagurnorðurlanda kan vinde lækre nordiske præmier! Sidste mulighed for at deltage er i dag kl. 15.00!

Ambassadens praktikanter har desuden holdt oplæg om blandt andet Danmark og dansk musik for elever fra 6. klasse fra Holabrekkuskóli tidligere i dag i Nordens Hus. Eleverne var begejstrede over at høre dansk popmusik og kunne selv fortælle om, at Danmarks areal er noget mindre end Islands, men at man til gengæld kan rejse over hele Danmark, da der ikke er høje bjerge, som i Island.

I aften kl. 17.00 islandsk tid livestreames et arrangement fra Nordens Hus med titlen: "Værdien af kultur i Norden i kriseperioder og fremover - nordisk kultursamarbejde i fortid, nutid og fremtid". Arrangementet indebærer blandt andet en paneldebat, hvor den danske musiker Tue West deltager. Du kan læse nærmere om debatten og de øvrige paneldeltagere her.

Arrangementet kan ses her eller via ambassadens Facebook-side.

Du kan læse nærmere om de arrangementer, som livestreames fra de øvrige nordiske lande her.

Som afslutning på ugens fejring af Nordens Dag, afholdes en koncert med danske Tue West og islandske GDRN i Nordens Hus på lørdag den 27. marts kl. 20.00. Der kan købes billetter til koncerten her. Billetterne koster ISK 1500 (ISK 1000 for studerende).

Du kan desuden læse minister for nordisk samarbejde, Flemming Møller Mortensens, kronik om nordisk samarbejde i anledning af Nordisk Dag her.

Følg også med på ambassadens SoME-platforme.

Ambassaden ønsker alle en rigtig glædelig Nordens Dag!

 

 Seneste nyt

    Se alle