Spring til indhold

Fra i dag kan du brevstemme på ambassaden

08.10.2015  10:58

Torsdag d. 3. december 2015 skal danskerne i stemmeboksen og beslutte, om vi skal omdanne det nuværende retsforbehold til en tilvalgsordning.

Regeringen har derfor skudt en informationsindsats i gang forud for Folkeafstemningen for at sikre, at alle kan finde information om afstemningen og om konsekvenserne af et ja eller nej. Du kan bl.a. finde information på hjemmesiden www.3december.dk og du kan downloade en informationspjece her: download pjecen her .

Tilvalgsordningen betyder, at Danmark selv kan vælge, hvilke retsakter på området for retlige og indre anliggender Danmark ønsker at deltage i. Justitsminister Søren Pind udtaler:

”Uanset om vi stemmer ja eller nej den 3. december, har det betydning for danske familier og virksomheder. Vi stemmer nemlig om dansk deltagelse i f.eks. grænseoverskridende kriminalitetsbekæmpelse, politisamarbejde, familieret og handel over grænserne. Derfor er det vigtigt, at danskerne kan tage stilling på et oplyst grundlag om 8 uger”.

Baggrunden for Folkeafstemningen er den politiske aftale som Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti indgik den 10. december 2014. Det følger af aftalen, at aftalepartierne ønsker at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning for at sikre, at Danmark også fremover kan deltage fuldt ud i Europol samarbejdet.Seneste nyt

    Se alle