Spring til indhold

Højesteretssagfører udnævnt som ridder af Dannebrog

17.05.2013  13:11

Ved en festlig sammenkomst i Residensen torsdag den 16. maj fik Danmarks ambassades advokat, højesteretssagfører Skúli Fjeldsted, overrakt ordensinsignierne som nyudnævnt ridder af Dannebrog.I sin tale ved overrækkelsen fremhævede Danmarks ambassadør Søren Haslund bl.a. Skúli Fjeldsteds meget værdsatte indsats som ambassadens juridiske rådgiver i mere end tyve år i en lang række kommercielle og administrative anliggender. Alt sammen uden nogen sinde at fremsende en faktura!

 

Søren Haslund påpegede endvidere, at Skúli Fjeldsted som ambassadens advokat er gået i sine forfædres fodspor. Både hans farfader Lárus F. og fader Ágúst F. virkede således som ambassadens, ligeledes ulønnede, advokat i mange årtier og blev begge i sin tid dekoreret i Dannebrogordenen som udtryk for værdsættelse af deres indsats. Forbindelserne mellem Danmarks ambassade og advokatslægten Fjeldsted går dermed næsten hundrede år tilbage til oprettelsen af første danske repræsentation i Reykjavík efter Islands selvstændighed i 1918 - en tilknytning som utvivlsomt er historisk enestående i den danske udenrigstjeneste.

 

Højesteretssagfører Skúli Fjeldsted takkede varmt for udnævnelsen, som var en stor ære og glæde, og tilføjede, at det i slægten Fjeldsted stedse havde været en æressag at bistå ambassaden ”pro bono” med juridisk rådgivning.”

Seneste nyt

    Se alle