Spring til indhold

ORDKRAFT PÅ NORDKRAFT I AALBORG.EINAR MÁR GUÐMUNDSSON ER PÅ NORDJYLLANDS STØRSTE ORDFESTIVAL 5. – 7. APRIL 2018

Titel
ORDKRAFT PÅ NORDKRAFT I AALBORG.EINAR MÁR GUÐMUNDSSON ER PÅ NORDJYLLANDS STØRSTE ORDFESTIVAL 5. – 7. APRIL 2018
Kategori
Kultur
Sted
Aalborg
Startdato
05.04.2018
Slutdato
07.04.2018

http://www.ord-kraft.dk/index.php/medvirkende/20-forfatterportraetter-medvirkende/436-einar-mar-gudhmundsson

Kom og hør en af Islands bedste forfattere: Einar Már Gudmundsson, når han optræder på Ord-kraft i Nordkraft i Aalborg den 5. – 7. april 2018

Fantasi og virkelighed komplementerer hinanden og flyder naturligt sammen i Einar Már Guðmundssons (1954) romaner. Skrivestilen trækker, med vid og historisk bevidsthed, linjer tilbage til sagaerne – med stor respekt for den islandske fortælletradition. Det lyriske og det episke går op i en højere enhed i en blanding af det fantasiske og det helt konkrete.

Einar Már Guðmundsson lader drømmen og fantasien være en naturlig del af virkeligheden i sit fortælleunivers, og her er altid en underliggende samfundskritisk nerve i historien.
Einar Már Guðmundsson er lige nu aktuel med romanen ’Pasfotos’. Harald ser tilbage i tiden og beretter om en for længst svunden sommer, hvor han begiver sig til Norge for at arbejde og lære verden at kende. Men regnestykket tager ikke højde for kærligheden, som sætter streger i alle regninger.

’Pasfotos’ er en rejseroman, en kærlighedsroman og en udviklingsroman. Her er boblende menneskeliv og glødende ungdom, markante personer, sjove historier og grumme skæbner – det hele vævet sammen af Einar Már Guðmundsson sammen med velkendt snilde.

Einar Már Guðmundsson har modtaget en lang række priser og æresbevisninger for sine bøger. I 2015 fik han Den Islandske Litteraturpris for romanen Hundedage, som også blev valgt som bedste oversatte roman i Kina i 2016.
#ORDKRAFT18